Sugar composition of pectin-containing cell wall fractions is altered in 'Fuji' apples in response to calcium dips and controlled atmosphere storage.
|
2024 |
Lara, Isabel; Graell, Jordi; Ortiz, Abel |
Article d'investigació |
Fruit Cuticle Composition in 'Arbequina' Olive: Time-Course Changes along On-Tree Ripening under Irrigated and Rain-Fed Conditions |
2023 |
Diarte, C.; Iglesias, I.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Editorial: Fruit responses to biotic and abiotic stressors during postharvest. |
2022 |
Lara, I.; Bustamante, C.A.; Villarreal, N.M. |
Article d'investigació |
Firmness and cell wall changes during maturation of 'Arbequina' olive fruit: The impact of irrigation |
2022 |
Diarte, C.; Iglesias, A.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Editorial: Physiological, Molecular and Genetic Perspectives of Chilling Tolerance in Horticultural Crops, Volume II |
2022 |
Lara, Isabel; Beckles, Diane M.; Drincovich, María F.; Cao, Shifeng |
Article d'investigació |
Are Fruit Surface Differences in Two Blueberry Cultivars Major Drivers of Contrasting Postharvest Dynamics? |
2022 |
Moggia, Claudia; Lara, Isabel; Graell, Jordi; Schemeda Hirschmann, Guillermo ; Thomas Valdés, Samanta ; Lobos, Gustavo A. |
Article d'investigació |
Chemical and sensory characterization of nine spanish monovarietal olive oils: an emphasis on wax esters |
2021 |
Clara Diarte; Agustí Romero; María Paz Romero; Jordi Graell; Isabel Lara |
Article d'investigació |
Compositional, structural and functional cuticle analysis of Prunus laurocerasus L. sheds light on cuticular barrier plasticity |
2021 |
Clara Diarte; Aline Xavier de Souza; Simona Staiger; Ann-Christin Deininger; Amauri Bueno; Markus Burghardt; Jordi Graell; Markus Riederer; Isabel Lara; Jana Leide. |
Article d'investigació |
Editorial: Physiological, Molecular and Genetic Perspectives of Chilling Tolerance in Horticultural Crops. |
2021 |
Isabel Lara; María F. Drincovich; Diane M. Beckles; Shifeng Cao. |
Article d'investigació |
Ripening-related cell wall modifications in olive (Olea europaea L.) fruit: A survey of nine genotypes |
2020 |
Clara Diarte; Anna Iglesias; Agustí Romero; Tomás Casero; Antònia Ninot; Ferran Gatius; Jordi Graell; Isabel Lara |
Article d'investigació |
Research Topic 'Physiological, Molecular and Genetic Perspectives of Chilling Tolerance in Horticultural Crops'. |
2019 |
Cao, S; Drincovich, MF; Lara, I; Beckles, DM (editors) |
Editor llibre d'investigació |
Special Issue 'Postharvest Physiology and Technology of Fruits and Vegetables' |
2019 |
Lara I (editor) |
Editor llibre d'investigació |
Insights Into Olive Fruit Surface Functions: A Comparison of Cuticular Composition, Water Permeability,and Surface Topography in Nine Cultivars During Maturation |
2019 |
Diarte, C; Lai, P-H; Huang, H; Romero, A; Casero, T; Gatius, F; Graell, J; Medina, V; East, A; Riederer, M; Lara, I. |
Article d'investigació |
Shelf Life Potential and the Fruit Cuticle: The Unexpected Player |
2019 |
Lara, I; Heredia,A.; Domínguez, E. |
Article d'investigació |
Postharvest heat and CO2 shocks induce changes in cuticle composition and cuticle-related gene expression in 'October Sun' peach fruit |
2019 |
Belge, B.; Goulao, L.F.; Comabella, E.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Within-plant variability in blueberry (Vaccinium corymbosum L.): maturity at harvest and position within the canopy influence fruit firmness at harvest and postharvest |
2018 |
Lobos G, Bravo C, Valdés M, Graell J, Lara Ayala I, Beaudry R, Moggia C. |
Article d'investigació |
The fruit cuticle: Actively tunning postharvest quality. |
2018 |
Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Dynamic changes in health-promoting properties and eating quality during off-vine ripening of tomatoes |
2018 |
Siddiqui MW, Lara I, Ilahy R, Tlili I, Ali A, Homa F, Prasad K, Deshi V, Lenucci MS, Hdider C. |
Article d'investigació |
Differential contribution of the two major polygalacturonases from Penicillium digitatum to virulence towards citrus fruit |
2018 |
Vilanova L, López-Pérez M, Ballester AR, Teixidó N, Usall J, Lara I, Viñas I, Torres R, González-Candelas L. |
Article d'investigació |
Cell-wall metabolism of 'Arbequina' olive fruit picked at different maturity stages. |
2018 |
Lara, I.; Albrecht, R.; Comabella, E.; Riederer, M.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Changes in quality and maturity of 'Duke' and 'Brigitta' blueberries during fruit development: postharvest implications |
2018 |
C. Moggia; C. González; G.A. Lobos; C. Bravo; M. Valdés; I. Lara; J. Graell |
Article d'investigació |
A preliminary evaluation of methyl jasmonate effects on cuticular wax composition of melting- and non-melting type peach fruit |
2018 |
Graell, Belge B, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Medición de firmeza en arándanos: equipos instrumentales vs. percepción manual |
2018 |
Graell J, Moggia C, Lobos GA, Valdés Y, Bravo C, Valdés M, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
The effects of sous-vide cooking parameters on texture and cell wall modifications in two apple cultivars: A response surface methodology approach. |
2017 |
Ortiz A; Le Meurlay D; Lara I; Symoneaux R; Madieta E; Mehinagic E. |
Article d'investigació |
Firmness at harvest impacts postharvest fruit softening and internal browning development in mechanically damaged and non-damaged highbush blueberries (Vaccinium corymbosum L.) |
2017 |
Moggia C; Graell J; Lara I; González G; Lobos GA |
Article d'investigació |
Chemical composition and water permeability of fruit and leaf cuticles of Olea europaea L. |
2017 |
Huang H, Burghardt M, Schuster AC, Leide J, Lara I, Riederer M. |
Article d'investigació |
Cuticular wax composition of ʻCelesteʼ and ʻSomersetʼ cherry fruit |
2017 |
Belge B, Comabella E, Graell J, Gatius F, Guillén P, Llovera M, Lara I. |
Article d'investigació |
Cell Wall Metabolism in Cold-stored 'Somerset' Sweet Cherry Fruit |
2017 |
Belge B, Comabella E, Graell J, Gatius F, Guillén P, Llovera M, Lara I. |
Article d'investigació |
Does Total Antioxidant Capacity Play a Central Role in Post-harvest Deterioration of 'Sweetheart' Sweet Cherry Fruit? |
2017 |
Comabella E, Belge B, Lara I. |
Article d'investigació |
Refrigerated storage and calcium dips of ripe 'Celeste' sweet cherryfruit: Combined effects on cell wall metabolism |
2017 |
Belge B; Goulao LF; Comabella E; Graell J; Lara I. |
Article d'investigació |
Fruit characteristics and cuticle triterpenes as related to postharvest quality of highbush blueberries |
2016 |
Moggia C, Graell J, Lara I, Schmeda-Hirschmann G, Thomas-Valdés S, Lobos GA. |
Article d'investigació |
Eating quality and health-promoting properties of two sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars stored in passive modified atmosphere |
2015 |
Lara I, Camats JA, Comabella E, Ortiz A. |
Article d'investigació |
The Impact of maturity, storage temperature and storage duration on sensory quality and consumer satisfaction of 'Big Top®' nectarines |
2015 |
Echeverría, G.; Cantín, C.M.; Ortiz, A.; López, M.L.; Lara, I.; Graell, J. |
Article d'investigació |
A focus on the biosynthesis and composition of cuticle in fruits |
2015 |
Lara I, Belge B, Goulao LF. |
Article d'investigació |
The effect of frozen storage on the phenolic compounds of Morus nigra L. (black mulberry) and Morus alba L. (white mulberry) fruit |
2015 |
Pehluvan M, Kaya T, Doğru B, Lara I. |
Article d'investigació |
Post-storage cell wall metabolism in two sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars displaying different postharvest performance |
2015 |
Belge B, Comabella E, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
BIOQUÍMICA. Las bases moleculares de la vida (5ª edición) |
2015 |
McKee T, McKee JR. |
Traducció llibre docent amb aportació |
Comparative investigation of the chemical composition and the water permeability of fruit and leaf cuticles of Olea europaea L. |
2015 |
Hua Huang; Anna Schuster; Markus Burghardt; Isabel Lara; Markus Riederer |
Acta congrés |
Evaluación de la actividad de diferentes principios activos como liberadores de etileno y su repercusión fisiológica en frutos. |
2015 |
Lara I |
Document científic-tècnic |
Evaluación de la actividad de diferentes principios activos como liberadores de etileno y su repercusión fisiológica en frutos. |
2015 |
Lara I |
Informes de recerca |
Cambios en la composición de la cutícula de frutos de cereza durante su conservación en frío. |
2014 |
Belge B, Comabella E, Graell J, Lara I |
Capítol de llibre d'investigació |
Characterization of Cuticle Composition after Cold Storage of ¿Celeste¿ and ¿Somerset¿ Sweet Cherry Fruit |
2014 |
Belge B, Llovera M, Comabella E, Gatius F, Guillén P, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Choques térmicos y de CO2 inducen cambios en la composición y en la expresión de genes relacionados con la biosíntesis de la cutícula en melocotón ‘October Sun’. |
2014 |
Belge B, Goulao LF, Comabella E, Graell J, Lara I |
Capítol de llibre d'investigació |
A role for non-pectolytic proteins in postharvest firmness loss in sweet cherry? |
2014 |
Belge B, Goulao LF, Comabella E, Graell J, Lara I |
Capítol de llibre d'investigació |
Fruit Cuticle Composition of a Melting and a Nonmelting Peach Cultivar |
2014 |
Belge B; Llovera M; Comabella E; Graell J; Lara I. |
Article d'investigació |
The fruit cuticle as a modulator of postharvest quality |
2014 |
Lara I, Belge B, Goulao LF. |
Review |
Envasado de cerezas ‘Sweet Heart’ en atmósfera modificada: calidad y compuestos bioactivos. |
2014 |
Graell J, Comabella E, Ortiz A, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Envasado de cerezas 'Sweet Heart' en atmósfera modificada: calidad y compuestos bioactivos |
2013 |
Camats JA, Graell J, Comabella E, Ortiz A, Lara I. |
Article en revista divulgativa |
Preharvest sprays and their effects on the postharvest quality of fruit |
2013 |
Lara I. |
Review |
Las propiedades antioxidantes de la cereza 'Sweetheart' protegen al fruto del deterioro post-cosecha |
2013 |
Comabella E, Lara I. |
Article en revista divulgativa |
Cell wall disassembly and post-harvest deterioration of 'Sweetheart' sweet cherry fruit: Involvement of enzymic and non-enzymic factors |
2013 |
Comabella E, Lara I. |
Article d'investigació |
Bases bioquímicas y fisiológicas de la maduración. |
2013 |
Lara I |
Capítol de llibre docent |
Firmness loss and cell wall degradation after air- or CA-storage of 'Rich Lady' peaches |
2012 |
Ortiz A, Sopeña P, Comabella E, Lara I. |
Article d'investigació |
Postharvest CO2 and heat shocks delay firmness loss in ‘October Sun’ peaches: Relationship to some cell wall-modifying enzyme activities |
2012 |
B. Belge; E. Comabella; J. Graell; F. Gatius; P. Guillén; M. Llovera; I. Lara |
Acta congrés |
Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in 'Rich Lady' peaches |
2012 |
Ortiz, A.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Cell wall disassembly during on-tree maturation, ripening and senescence of 'Snow Queen' nectarines |
2012 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of 'Rich Lady' peaches |
2012 |
Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds of 'Belletardie (Tardibelle)' peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology |
2012 |
López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; Ortiz, A. |
Article d'investigació |
El paper del calci en l'aroma i en la qualitat sensorial de les pomes |
2012 |
Graell J, Ortiz A, Lara I. |
Article en revista divulgativa |
Cell wall characterisation of cracking-affected 'Snow Quuen' nectarines |
2012 |
Ortiz A, Seymour G, Tucker G, Lara I. |
Article d'investigació |
Beneficios de los tratamientos con calcio en la mejora del aroma y la calidad sensorial de manzanas |
2012 |
Ortiz A, Lara I, Graell J. |
Article en revista divulgativa |
Eating quality of 'Fuji' apples affected by a period of cold air after ULO storage |
2012 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Efectos de choques térmicos y choques de CO2 sobre la calidad de melocotones |
2012 |
Mas X, Belge B, Comabella E, Gatius F, Guillén P, Llovera M, Lara I, Graell J. |
Acta congrés |
Calidad de consumo de cerezas (Prunus avium L.) ‘New Star’ conservadas en atmósfera modificada pasiva. Relación con algunos parámetros instrumentales. |
2012 |
Lara I, Camats JA, Comabella E, Ortiz A. |
Capítol de llibre d'investigació |
Perfil textural de manzana en respuesta al tratamiento con calcio y a la conservación en atmósfera controlada. |
2012 |
Ortiz A, Graell J, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Cell wall modifications following cold storage of calcium-treated 'Golden Reinders' apples |
2012 |
Ortiz A; Graell J; Lara I. |
Article d'investigació |
Treatments that suppress ethylene production or ethylene action modify ADH and AAT gene expression and aroma-related enzyme activities in ‘Delbarde Estivale’ apple: consequences for the |
2011 |
Harb J, Lara I, Saleh O, Streif J, Khraiwesh B. |
Article d'investigació |
Softening and cell wall metabolism in late-season peach in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment. |
2011 |
Ortiz A, Vendrell M, Lara I. |
Article d'investigació |
Preharvest calcium sprays improve volatile emission at commercial harvest of ‘Fuji Kiku-8’ apples. |
2011 |
Ortiz A, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Increased straight-chain esters content after ultra low oxygen storage and its relation to the lipoxygenase system in 'Golden Reinders (R)' apples |
2011 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Comparison of volatile profile and sensory analysis of 'Golden Reinders' apples after the application of a cold air period after ultralow oxygen (ULO) storage |
2011 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Volatile ester-synthesising capacity throughout on-tree maturation of 'Golden Reinders' apples |
2011 |
Ortiz A, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Cell wall-modifying enzymes and firmness loss in ripening 'Golden Reinders' apples: A comparison between calcium dips and ULO storage. |
2011 |
Ortiz A, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Preharvest calcium applications inhibit some cell wall-modifying enzyme activities and delay cell wall disassembly at commercial harvest of 'Fuji kiku-8' apples |
2011 |
Ortiz A; Graell J; Lara I. |
Article d'investigació |
Changes in flavour-related volatile production during post-harvest handling of apple and pear fruit. |
2010 |
Lara I |
Article d'investigació |
Modifications in cell wall composition after storage of 1-MCP-treated peach fruit. |
2010 |
Ortiz A, Vendrell M, Lara I. |
Article d'investigació |
Materials docents de l'assignatura 'Postcollita de productes hortofructícoles (BODE)' (apunts i documentació) |
2010 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Biotecnologia Agroalimentària' (apunts i documentació) |
2010 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química i Enginyeria de Proteïnes' (Apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques). |
2010 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Principis de Biotecnologia Agroalimentària' (apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques) |
2010 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química Orgànica i Bioquímica' (apunts, presentacions de classe, protocols de pràctiques i col·lecció de problemes). |
2010 |
Lara I. |
Apunts docents |
Materials docents de l'assignatura de Tercer Cicle 'Postcollita de Fruits: avenços científic-tecnològics' (MÀSTER DE RECERCA EN SISTEMES DE PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA): presentacions de classe, article |
2010 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Bioquímica' del grau CSA (apunts, presentacions de classe, protocols de pràctiques i col·lecció de problemes). |
2010 |
Lara I. |
Apunts docents |
Cell wall-modifying enzyme activities after controlled atmosphere storage of calcium-treated 'Fuji' apples. |
2010 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I |
Article d'investigació |
The emission of flavour-contributing volatile esters by 'Golden Reinders' apples is improved after mid-term storage by postharvest calcium treatment. |
2010 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I |
Article d'investigació |
Cell wall disassembly during the melting phase of softening in 'Snow Queen' nectarines |
2010 |
Ortiz A, Seymour GB, Tucker GA, Lara I. |
Article d'investigació |
Volatile ester-synthesising capacity in 'Tardibelle' peach fruit in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment |
2010 |
Ortiz, A.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverria, G.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Influence of calcium dips on biosynthesis of aroma volatile compounds in ‘Fuji Kiku-8’ apples |
2010 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Sensory evaluation of calcium-dipped 'Fuji Kiku-8' and ‘Golden Reinders’ apples. |
2010 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I |
Article d'investigació |
Cell wall modifications during on-tree development and maturation of 'Golden Reinders' apples |
2010 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Ethylene suppression modifies gene expression and activity of aroma volatile-related enzymes in ‘Delbard Estivale’ apples. |
2010 |
Harb J, Lara I, Saleh O, Khraiwesh B, Streif J |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds influencing sensory acceptability of 'Golden Reinders' apples after ULO storage |
2010 |
Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Echeverria G. |
Article d'investigació |
Overall quality of 'Rich Lady' peach fruit after air- or CA-storage. The importance of volatile emission |
2009 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Calcium dips enhance volatile emission of cold-stored 'Fuji Kiku-8' apples |
2009 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Article d'investigació |
Shelf-life of 'Golden Reinders' apples after ultra low oxygen storage: effectes on standard quality parameters, sensory attributes and acceptability |
2009 |
Altisent, R.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Lipoxygenase activity is involved in the regeneration of volatile ester-synthesizing capacity after ultra-low oxygen storage of 'Fuji' apple |
2009 |
Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Effect of controlled atmospheres and shelf life period on concentrations of volatile substances released by 'Pink Lady' apples and on consumer acceptance |
2009 |
Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Cold storage conditions affect the persistence of diphenylamine, folpet and imazalil residues in 'Pink Lady®' apples |
2009 |
Villatoro, C.; Lara, I.; Graell, J.; Echeverría, G.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Influence of the combination of different atmospheres on diphenylamine, folpet and imazalil content in cold-stored 'Pink Lady®' apples |
2009 |
Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Materials docents de l'assignatura de Tercer Cicle 'Postcollita de Fruits: avenços científic-tecnològics' (MÀSTER DE RECERCA EN SISTEMES DE PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA): presentacions de classe, article |
2009 |
Graell J, Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química Orgànica i Bioquímica' (apunts, presentacions de classe, protocols de pràctiques i col·lecció de problemes). |
2009 |
Lara I. |
Apunts docents |
Materials docents de l'assignatura 'Principis de Biotecnologia Agroalimentària' (apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques) |
2009 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Bioquímica' del grau CSA (apunts, presentacions de classe, protocols de pràctiques i col·lecció de problemes). |
2009 |
Lara I. |
Apunts docents |
Materials docents de l'assignatura 'Química i Enginyeria de Proteïnes' (Apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques). |
2009 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Biotecnologia Agroalimentària' (apunts i documentació) |
2009 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Postcollita de productes hortofructícoles (BODE)' (apunts i documentació) |
2009 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Principis de Biotecnologia Agroalimentària' (apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques) |
2008 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Effect of aplication of different treatments (CA, MA, N2O and 1-MCP) to improve quality of two peach varieties. |
2008 |
Grima-Calvo D, Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
Calidad organoléptica de la fruta:¿Qué utilidad tiene el análisis sensorial? |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article en revista divulgativa |
Panel consonance in the sensory evaluation of apple attributes: Influence of mealiness on sweetness perception |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Development of aroma-synthesising capacity throughout fruit maturation of 'Mondial Gala' apples |
2008 |
Lara, I.; Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Quality and volatile emission changes of 'Mondial Gala' apples during on-tree maturation and postharvest storage in air or controlled atmosphere. |
2008 |
Graell, J.; López, M.L.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Perfiles sensoriales de manzanas ‘Golden Reinders’ frigoconservadas en frío normal y atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. |
2008 |
Echeverría G, Altisent R, Lara I, López ML, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relación entre la emisión de compuestos volátiles, la calidad del fruto y la evaluación sensorial en manzanas ‘Pink Lady®’ conservadas en diferentes atmósferas frigoríficas |
2008 |
Villatoro C, López ML, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Preliminary evaluation of the implementation of a Mentorship Plan in the Faculty of Education at the University of Lleida (UdL), Spain |
2008 |
Filella, G.; Lara, I.; Soldevila, A.; Nadal, J.; Ribes, R.; Agulló, M.A.; Carrillo, F. |
Article d'investigació |
Regeneration of volatile compounds in 'Fuji' apples following ultra low oxygen atmosphere storage and its effect on sensory acceptance |
2008 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Cell wall-modifying enzyme activities after storage of 1-MCP-treated peach fruit |
2008 |
Ortiz A, Lara I |
Article d'investigació |
Long-term storage of 'Pink Lady®' apples modifies volatile-involved enzyme activities: Consequences on production of volatile esters |
2008 |
Villatoro, C.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Materials docents de l'assignatura 'Química i Enginyeria de Proteïnes' (Apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques). |
2008 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Biotecnologia Agroalimentària' (apunts i documentació) |
2008 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Postcollita de productes hortofructícoles (BODE)' (apunts i documentació) |
2008 |
Graell J, Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Physicochemical measurements in 'Mondial Gala®' apples stored at different atmospheres: Influence on consumer acceptability |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Changes in biosyntesis of aroma volatile compounds during on-tree maturation of 'Pink Lady' apples |
2008 |
Villatoro, C.; Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I . |
Article d'investigació |
Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters |
2008 |
Ortiz, A.; Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Almacenamiento frigorífico de melocotones 'Rich Lady' en atmósfera controlada: mejora de la calidad del fruto |
2008 |
Graell J, Ortiz A, Echeverría G, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Efectos del tratamiento con CaCl2 sobre la biosíntesis de compuestos volátiles aromáticos en manzanas 'Fuji' tras su frigoconservación en atmósfera controlada |
2008 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Regeneración aromática en manzanas Fuji tras su almacenamiento en atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. Comparación de dos campañas. |
2008 |
López ML, Altisent R, Graell J, Lara I, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Actividad LOX y HPL en manzana Fuji tras el almacenaje en atmósfera controlada con bajo oxígeno; influencia sobre la regeneración de compuestos volátiles. |
2008 |
Altisent R, Echeverria G, Graell J, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Materials docents de l'assignatura de Tercer Cicle 'Postcollita de Fruits: avenços científic-tecnològics' (MÀSTER DE RECERCA EN SISTEMES DE PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA). |
2008 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química Orgànica i Bioquímica' (apunts i col·lecció de problemes). |
2008 |
Lara I. |
Apunts docents |
Evaluación de la calidad y de la producción de aromas en manzanas 'Golden Reinders' después del almacenamiento en atmósfera controlada-ULO |
2007 |
Altisent R, Miranda T, Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. |
Acta congrés |
Almacenamiento frigorífico de peras |
2007 |
Graell, J.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L. |
Article en revista divulgativa |
Volatile emission after controlled atmosphere storage of 'Mondial Gala' apples (Malus domestica): Relationship to some involved enzyme activities |
2007 |
Lara, I.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Volatile compounds, quality parameters and consumer acceptance of 'Pink Lady' apples® stored in different conditions |
2007 |
López, M.L; Villatoro, C.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Materials docents de l'assignatura 'Principis de Biotecnologia Agroalimentària' (apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques) |
2007 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química i Enginyeria de Proteïnes' (Apunts, documentació diversa i protocols de pràctiques). |
2007 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Biotecnologia Agroalimentària' (apunts i documentació) |
2007 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Postcollita de productes hortofructícoles (BODE)' (apunts i documentació) |
2007 |
Lara I. |
Publicació electrònica docent |
Materials docents de l'assignatura 'Química Orgànica i Bioquímica' (apunts i col·lecció de problemes) |
2007 |
Lara I. |
Apunts docents |
Multivariate analysis of modifications in biosynthesis of volatile compounds after CA storage of 'Fuji' apples |
2006 |
Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Materials docents de l'assignatura 'Postcollita de productes hortofructícoles' (apunts) |
2006 |
Lara I. |
Apunts |
Materials docents de l'assignatura 'Biotecnologia Agroalimentària' (apunts) |
2006 |
Lara I. |
Apunts |
Materials docents de l'assignatura 'Principis de Biotecnologia Agroalimentària' (apunts i protocols de pràctiques) |
2006 |
Lara I. |
Apunts |
Materials docents de l'assignatura 'Química Orgànica i Bioquímica' (apunts i col·lecció de problemes) |
2006 |
Lara I. |
Apunts |
Regeneración del aroma y potenciación de la calidad en manzanas ‘Fuji’ tras su almacenamiento en atmósfera controlada. |
2006 |
Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Villatoro C, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relación entre la aceptación sensorial del consumidor y los compuestos aromáticos volátiles emitidos en manzanas ‘Pink Lady’. |
2006 |
Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Aromas en manzanas 'Pink Lady®': comparación de diferentes tecnologías de frigoconservación. |
2006 |
Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, Altisent R, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Condiciones recomendadas para la conservación en AC de manzanas Gala y Fuji. Experiencias en España |
2006 |
Graell, J.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; López, M.L; Lara, I. |
Article en revista divulgativa |
Post-harvest heat treatments modify cell wall composition of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) fruit |
2006 |
Lara I, Garcia P, Vendrell M |
Article d'investigació |
Relationships between sensory and instrumental quality characteristics of 'Fuji' apples by Multivariate Analysis |
2005 |
Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML. |
Article d'investigació |
Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in 'Fuji' apples after controlled-atmosphere storage. |
2005 |
Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G. |
Article d'investigació |
Evolución tecnológica de los sistemas y equipos para la generación de atmósferas controladas en cámaras frigoríficas de fruta. |
2005 |
Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Aroma volatile compounds of 'Fuji' apples in relation to harvest date and cold-storage technology. A comparison of two seasons |
2004 |
Echeverria, G.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. |
Article d'investigació |
El calcio exógeno ralentiza la solubilización de la pared celular durante la maduración de fresa (Fragaria × ananassa Duch.). |
2004 |
Lara I, García P, Vendrell M. |
Capítol de llibre d'investigació |
Caracterización aromática de las manzanas Pink Lady® conservadas en diferentes tecnologías de almacenamiento. |
2004 |
López ML, Fuentes T, Graell J, Lara I, Echeverría G. |
Acta congrés |
Assessment of relationships between sensory and instrumental quality of controlled-atmosphere-stored 'Fuji' apples by multivariate analysis |
2004 |
Echeverría, G.; Lara, I.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Volatile production, quality and aroma-related enzyme activities during maduration of 'Fuji' apples |
2004 |
Echeverria, G.; Graell, J.; López, M.L,; Lara, I. |
Article d'investigació |
Modifications in cell wall composition after cold storage of calcium-treated strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) fruit. |
2004 |
Lara I, García P, Vendrell M. |
Article d'investigació |
Cold-induced ethylene biosynthesis is differentially regulated in peel and pulp ssues of 'Granny Smith' apple fruit |
2003 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
Use of CA,MA, shocks of CO2 and heat treatments to improve storage of two peach cultivars grown in Lleida, Spain |
2003 |
Roig I, Vendrell M, Lara I. |
Article d'investigació |
La pera 'Doyenne du Comice': avances técnicos en su manejo y frigoconservación |
2003 |
Fuentes, T.; Graell, J.; Miró, R.M.; Lara, I.; López, M.L. |
Article en revista divulgativa |
Biosynthesis of volatile aroma compounds in pear fruit stored under long-term controlled-atmosphere conditions |
2003 |
Lara, I.; Miró, R.M.; Fuentes, T.; Sayez, G.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Maduración y conservación de manzanas 'Fuji'. |
2002 |
Echeverría, G.; Fuentes, T.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. |
Article en revista divulgativa |
Effects of chilling on the accumulation of ACC oxidase and ACC synthase proteins in 'Granny Smith' apple fruits |
2001 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
Changes in abscisic acid levels, ethylene biosynthesis, and protein patterns during fruit maturation of 'Granny Smith' apples |
2000 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
Development of ethylene-synthesizing capacity in preclimacteric apples: Interaction between ethylene and abscisic acid |
2000 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
A mutant induced in the malting barley cv. Triumph with reduced dormancy and ABA response |
1999 |
Molina JL, Sopena A, Swanston JS,Casas AM, Moralejo MA, Ubieto A, Lara I, Pérez AM, Romagosa I. |
Article d'investigació |
Relationships between ethylene, abscisic acid and quality during postharvest storage of Granny Smith apples. |
1998 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |
ACC oxidase activation by cold storage on Passe-Crassane pears: Effect of calcium treatment. |
1998 |
Lara I, Vendrell M. |
Article d'investigació |